Etusivu / Ajankohtaista / Handyman Sami työntekijäesittelyssä

Handyman Sami työntekijäesittelyssä

Blogi 3.5.2024/


Handyman osaa, tietää ja löytää ratkaisun

Man in Van huoltaa, pitää kunnossa ja remontoi valtakunnallisten asiakkaiden toimipisteitä ja sovittuja kohteita pääosin ainutlaatuisen, eri alojen ammattiosaajista koostuvan kiinteistöhuollon kumppaniverkoston voimin. Oman tuotekehityksen ja osaamisen kehittämisen varmistamiseksi meillä on myös omia handymaneja pääkaupunkiseudulla. Sami Piilo on yksi näistä asiakkaitamme palvelevista ahkeroijista, jotka siirtyvät tehtävissä kohteesta toiseen hyvin tunnistettavalla Man in Van -pakulla.

Sami näkee työkohteensa käyttäjän silmin

Handyman Sami Piilon työpäivä koostuu useista eri tehtävistä eri asiakkaiden toimipisteissä. Lisäksi hän on myös suosittu kenttäperehdyttäjä kollegoilleen, joiden kuuluu toimenkuvasta riippumatta kiertää vähintään päivä vuodessa asentajan apuna.

Haastatteluhetkellä yhdeksättä vuotta Man in Vania palvellut Sami sopii perehdyttämiseen erityisesti turvallisuuskeskeisen ajattelunsa ja elämänkokemuksensa ansiosta. Samalla kun käsillä kunnostetaan ovea, Sami havainnoi kohdetta, ennakoi monenmoista ja panee merkille jo mitä kohteessa olisi hyvä seuraavaksi saada parannettua. Ennakointia ja proaktiivisuutta hän arvostaa myös asiakkaiden ajattelussa.

– Asioita on hyvä päästä korjaamaan ennen kuin asiakas tai loppukäyttäjä edes huomaa, että jotakin on rikki tai menossa rikki.

Vaihtelevia päiviä

Kun Sami aloitti työssään, hän kiersi Uudenmaan kohteissa tekemässä toimipisteiden pienehköjä, viihtyvyyttä lisääviä kiinteistöhuollon korjaustöitä asiakkaalle, jolla oli monta toimipistettä ympäri maata. Monitoimipaikkaiset huolto-, korjaus- ja  kunnossapitoasiakkaat ovat edelleen Samin ja Man in Vanin ydinosaamista. Samille kollegoineen ovat tulleet työn merkeissä tutuiksi niin päiväkodit, kahvilat ja hotellit kuin huoltoasematkin. Vaihteleviin tehtäviin varautumisen myötä Samin nykyinen kulkupeli on lempinimeltään Handylanssi, koska tarvikevalikoima on varsin tuhti.

– Ruuvien puutteen takia mun ei tarvi lähteä asiakkaan luota pois.

Moninaisista työtehtävistä huolimatta on yksi rooli, johon Samia ei pysty taivuttamaan. Jos erehdyt kutsumaan häntä herraksi, saatat kuulla pienen luennon aiheesta ”kaikkea muuta ehkä olen, mutta en herra”.

Sami, mikä on parasta työssäsi ja mikä on sinun vinkkisi siitä millä osaamisella tällaiseen työhön voi päästä? Mitä vaaditaan hyvältä handymaniltä meillä tai kumppaneillamme?

– Tämä on siitä erikoinen homma, että koskaan ei ole harmittanut lähteä töihin! Ja ehdottomasti on talon paras tehtävä: saan itse valita työtavat ja aikataulut tehtävien mukaan. Koska maisemat, toimeksiantajat ja tehtävät vaihtuu pitkin päivää, on monipuolista tekemistä hyvä olla taustalla ja jonkin verran elämänkokemusta, että pärjää. Mä oon aikoinani suorittanu kultaseppäopinnot ja tehny hienomekaniikan korjauksia, myyntiä ja korjaushommia maatilalla.

Miten kuvailisit tehtäviäsi esimerkiksi yhden työpäivän aikana?

– Päivän aikana mun rooli saattaa vaihdella niin, että olen ensin roskakuski, vien vaikka sorttiin tavaraa, sitten maalari ja asentaja ja sen jälkeen hankinta- ja varastointivastaava. Työturvallisuus on oma sisäistetty toimenkuvansa. Se pysyy vauhdissa mukana kaikissa olosuhteissa. Mä pystyn näkemään sormillani, jos jokin paikka vaatii kunnostusta tai on vaaraksi.

Mitä syntyy kun yhdistetään Sami ja Man in Van? Mitä olet tässä työssä oppinut?

– Kysyisin melkein, että oonko mä pystynyt opettamaan firmaa jotenkin. Onko mun tapa lähestyä asioita luonut mitään? Yksi tärkeä asia on, että mulla voi olla paljon tekemistä, mut ei mul kiire saa olla.